بررسی اثرات اخلاقی شبکه‌های اجتماعی برجوانان شهرکابل (Salam International Academic Journal, 2025)
این نبشته ی پژوهشی تمرکز بردرک اثرات اخلاقی شبکه های اجتماعی برجوانان و نوجوانان دارد و پرده از مشکلاتی بر میدارد که به اثر بهره گیری از شبکه های اجتماعی متوجه ایشان می شود. اهمیت تحقیق در این است که استفاده ی لجام گسیخته از شبکه های اجتماعی و عدم توجه به مدیریت خود و هنجارمندسازی نحوه ی بهره گیری، اثرات زننده و جبران ناپذیر را بر حیات علمی، اجتماعی، اقتصادی و... کاربران می گذارد؛ و توجه به کاربرد مثبت این دنیای مجازی، فرجام نیک را بر قشر جوان و نوجوان رقم می زند. هدف تحقیق این است تا با این پژوهش، اثرات مثبت و منفی استفاده از شبکه های اجتماعی برای جوانان و نوجوانان بر ملا گردد و با درک خطرات آن، استفاده از این شبکه ها را اصولمند سازند و از آسیب های آن درمان قرار گیرند. روش تحقیق در این مطالعه، کمی وکیفی بوده و استوار بر تحلیل و توصیف یافته هایی است که از نظریات و آرای پاسخ دهندگان پرسش نامه ها و از لایه های کتاب ها بدست آمده است. مهم ترین یافته های تحقیق این است که شبکه های اجتماعی تاثیر مثبت و منفی بر قشر جوان و نوجوان می گذرد و اثرات منفی اش بر قشر جوان، در صورت عدم مدیریت،  بیشتر می باشد. این تحقیق با نتیجه گیری و منابع استفاده شده پایان یافته است.
Keywords: اثرات; شبکه‌ها; اجتماعی; اخلاقی; جوانان; نوجوانان; کابل