عوامل سیاسی و حقوقی موثر بر جذب سرمایه گذاری خارجی (Salam International Academic Journal, 2024)
سرمایه‌گذاری‌های خارجی از جمله عوامل کلیدی و متنوع در رشد اقتصادی کشورها محسوب می‌شوند و به‌طور قابل‌توجهی تحت تأثیر عوامل سیاسی و حقوقی قرار دارند. این مقاله تحقیقی با تأکید ویژه بر ابعاد سیاسی و حقوقی به بررسی و تحلیل عوامل مؤثر بر جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌پردازد.   در ابتدا، نویسندګان به تعریف مفاهیم اصلی مانند سرمایه، سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری پرداخته، سپس، عوامل مختلف تأثیرگذار بر سرمایه‌گذاری را مورد بررسی قرار داده است. این تحقیق عمدتاً بر تحلیل عوامل سیاسی از جمله ثبات سیاسی و پالیسی های دولتی، و همچنین جنبه‌های حقوقی مانند نظام حقوقی و قوانین مرتبط با مسائل تجاری تمرکز دارد و نحوه تأثیرگذاری آن‌ها بر تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران خارجی را بررسی می‌کند. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که یک محیط سیاسی و حقوقی باثبات و مساعد می‌تواند به‌طور چشمگیری جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی را تسهیل کند، درحالی‌که بی‌ثباتی و قوانین ناقص یا ضعیف می‌توانند این فرآیند را تضعیف نمایند. این تحقیق در پی ارائه راهکارهایی برای بهبود فضای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تسهیل این فرآیند در کشورهای درحال‌توسعه است.
Keywords: سرمایه; سرمایه‌گذار; سرمایه‌گذاری