غرس سیخ در کانکریت؛ روش های علمی و تجارب عملی (Salam International Academic Journal, 2023)
مقاله هذا را که شما مرور می نمائید نتیجه تحقیقی است که روی (غرس سیخ در عناصر کانکریتی ساختمان "پایه ها و تهداب ها") صورت گرفته است. درین مقاله سعی شده نتایج بدست آمده از غرس سیخ ها به‌صورت علمی و تجربی منعکس داده شود. غرس سیخ که یک چالش در شهر کابل می باشد. از اهمیت خاصی برخوردار است. تا برای حل این معضله راه حلی پیشنهاد شود از آنجایکه اکثراً اتفاق افتاده است، که ساختمان‌ها بعد از اعمار یک یا دو منزل، یا حتی بعد از ریخت و اجرای تهداب، سیخ های اتصالی و یا ریشه[1] توسط مسئولین شهر داری قطع شده، اما بعداً متوجه شده اند که این کار شان اشتباه بوده بنأ چگونه باید این اشتباه را ترمیم نمود، ما درین مقاله برای حل این معضله روش علمی و تجربی پیشنهاد کردیم.در مجموع سه راه حل برای غرس سیخ ها پیشنهاد شده است، که هریک را می توان نظر به پیشنهاد انجنیر و یا نظر به امکانات دست داشته استفاده کرد. البته هر سه روش ویژگی های خود را دارد. درین رساله به روش های غرس سیخ به گونه علمی و تجربی پرداخته شده است.روش که امید است ما را به هدف برساند، عبارت از بررسی بر کارهای گذشته، آزمایشات لابراتواری،  استفاده از دستورالعمل های ساختمانی معتبر و آزمایشات ساحوی می باشد.نتایج آزمایشات انجام شده بعد از آزمایش در لابراتوار ها نشان می دهد، که عمل غرس سیخ در کانکریت های سخت شده دارای مقاومت مطلوب بوده و می تواند جوابگوی همه خواسته های تخنیکی باشد.در ادامه به عنوان نتیجه گیری یکی از سه روش را که محقق پیشنهاد نموده است، یکی آن‌را به عنوان روش بهتر برجسته ساخته است، در فرجام به عنوان پیشنهاد نکاتی یاد آوری شده است، که محقق لازم می داند تا برای غنی شدن این بحث به‌صورت جدی از طرف انجنیران در نظر گرفته شود. امید است این مقاله تحقیقی نتایجی مثبتی را برای انجنیران ساخت و ساز ما به بار آرد و مؤثریت خود را داشته باشد.Over-lap or Dowel bar.3
Keywords: غرس سیخ; چسپ اپوکسی; اتصال میخانیکی; مهار میخانیکی