مطالعه وبرسی دسترسی و عملکرد بازار (MAP)؛ موانع فنی و حاکم بر تجارت در منطقه آسیای مرکزی (CAR) (مطالعه موردی در درباره تجارت زردآلو) (Salam International Academic Journal, 2022)
این مقاله موانع غیرتعرفه ای تجارت در کشورهای فوق الذکر را از دو منظر ارزیابی می کند: اول برسی MAP است که شامل موانع رویه ای و نظارتی برای تجارت، هم در داخل منطقه و هم با کشورهای خارج از منطقه میباشد؛ در حالی که دیدگاه دوم با تمرکز بر صادرات زردآلو (تازه و خشک) به یک مثال عینی نگاه می کند. زردآلو برای این مطالعه موردی انتخاب شد زیرا در تمام کشورهای CAR تولید می‌شود، اگرچه شرایط رشد و حجم آن و همچنین پتانسیل صادرات آن متفاوت است. تهیه این مقاله شامل موارد زیر میباشد: (الف) تحقیقات روی میز برای بررسی کار انجام شده توسط سازمان های بین المللی، آژانس های کمک کننده و انجمن های تجاری در مورد موانع فنی و حاکم بر تجارت در منطقه آسیای مرکزی (CAR) از جمله زردآلو، (ب) شناسایی ۲۷ پاسخ دهنده شامل ۱۸ شرکت، درگیر در صادرات/واردات، و ۹ سازمان ترویج صادرات، انجمن های تجاری خصوصی، نمایندگان تجاری کشورهای خارجی و کارشناسان در منطقه CAR، و سایر کشورهای فعال در منطقه (روسیه، ترکیه)، و (ج) مصاحبه تلفنی و آنلاین با استفاده از دو نوع پرسشنامه متشکل از ۵-۸ سوال. اولین پرسشنامه بر روی موانع رویه ای و نظارتی عمومی برای تجارت متمرکز بوده؛ دومی پرسشنامه به طور خاص به موانع رویه ای و نظارتی برای تجارت زردآلو تازه و خشک می پردازد.
Keywords: موانع تجاری; غیرتعرفه ای; دسترسی به بازار و عملکرد; فنی و حاکمیتی