مهاجرت علمای حدیث وفقه ازین سرزمین (هرات،بلخ، بست وبغلان) (Salam International Academic Journal, 2025)
بحث مهاجرت علمای ولایات هرات ،بلخ، بست وبغلان یک بحث علمی وتحقیقی وکتابخانه ای بوده که محتوای آن، با مراجعه به کتابهای مربوط، تدوین ونگارش یافته است، این بحث از آنجایی که مرتیط به یک قسمت مهم تاریخ کشورمان که عبارت: ازهجرت علمای برخی از ولایات کشوراست، اهمیت بسزایی دارد. درین بحث نخست ولایات چهارگانه مذکور، مختصر به معرفی گرفته شده، سپس ازهجرت محدثین، وفقهای آن، ذکربعمل آمده، ودرهرولایت، تعدادی ازمحدثین، وفقهای آن ولایت به گونه نمونه معرفی، وازمناطق که به آنها سفر، وهجرت کرده اند نامبرده شده است،اسباب وعوامل هجرت علماء، هم به صورت تفصیلی مورد بحث قرار گرفته است، درپایان، از نتائج وپیآمدهای این هجرتها، نتائج سلبی وایجابی به صورت جداگانه بحث شده؛ ومقاله با خاتمه ای که درآن ازیافته های تحقیق، ذکر بعمل آمده؛ اختتام یافته است.